Onze biologische producten

Ela! Traiterie heeft een keur aan biologische producten, waaronder biologische olijfolie, biologische feta, kruiden en diverse balsamico azijnen. Hieronder vindt u een aantal biologische producten uit ons assortiment.

Biologische Griekse olijfolie

Gkazas olijfolie

De Nederlands-Griekse familie Gkazas, produceert Gkazas Olijfolie op eigen stuk land op Kreta op de meest authentieke, pure en natuurlijke wijze. De extra virgine olijfolie is ongefilterd, biologisch, koudgeperst, niet gemengd met andere oliën en zonder toevoegingen: een zuiver en eerlijk familieproduct.

Latzimas olijfolie

Latzimas olijfolie is een prijswinnende biologische olijfolie uit de regio Mylopotamos (Kreta). Gemaakt van Koroneiki olijven onder uitstekende omstandigheden (Protected Designation of Origin Status). De olie heeft een zachte smaak met een fruitig aroma en een klein bittertje. De olie wordt koud geperst en niet geraffineerd.

Biologische wijn

Tetramythos Retsina

Retsina

Tetramythos – 0,75L

Een zeer goede retsina-wijn, met zachte harstinten, die volledig in harmonie komen met de koele aroma’s van citroen en fris geel fruit. Kruidig in de mond, koel en met een goede zuurgraad. Afdronk met een aangenaam, maar niet overheersende, harssmaak.

Biologische Feta

Biologische Griekse Feta

Zachte Feta gemaakt van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, minimaal 2 maanden gerijpt. De enige P.D.O. eilandfeta in Griekenland, waar de zoutheid van de zee en de bijzondere klimaatomstandigheden van het eiland een lichtzure smaak en een rijk aroma geven.

Biologische honing

Biologische Kretenzische boshoning met tijm en wilde kruiden die in 2014 is onderscheiden met een Great Taste Award. Deze honing is licht van kleur, vol van kracht en heeft een hoge voedingswaarde. Op de Griekse eilanden wordt het geserveerd als meze als topping op Griekse kazen zoals manouri.